Thuis testen

Gemakkelijk en betrouwbaar thuis testen

Welke thuistesten zijn er?

De meeste bekende thuistest is de SOA en zwangerschapstest. Geen ongemakkelijk gedoe meer bij de huisarts maar gewoon snel en simpel zelf testen. Op het gebied van seksualiteit vindt niemand het fijn om langs de huisarts te gaan dus het is geen wonder dat dit de de meest uitgevoerde thuistesten zijn. Een andere grote opkomende thuistest is de vaderschapstest. Via dna-test.nl/vaderschapstest.html kun je thuis een vaderschapstest uitvoeren. Een vaderschapstest (DNA) is een stuk minder gecompliceerd dan je zelf waarschijnlijk dacht. Er komen geen huisartsen of ziekenhuizen aan te pas, je hoeft alleen een DNA monster af te nemen (speeksel) door middel van een speciaal wattenstaafje en vervolgens stuur je deze op naar een laboratorium.

Een aantal andere bekende testen die je thuis kunt uitvoeren zijn de cholesterol test, allergie test, chlamydia en HIV testen, diabetes test, vruchtbaarheidstest, urine test en de drugs en alcohol testen. Kortom het aanbod van thuistesten is inmiddels enorm waardoor je voor de meeste testen niet meer de deur uit hoeft.

Zijn thuistesten betrouwbaar?

Dat het aanbod thuistesten enorm is is wel duidelijk, maar zijn ze ook betrouwbaar? De meeste thuistesten zijn dat wel maar er zijn een aantal dingen waar je op moet letten:

– Is er een Nederlandse gebruiksaanwijzing?
– Is er een CE markering met viercijferige code?
– Staat er een houdbaarheidsdatum op de verpakking?
– Staat er een adres /telefoonnummer van de maker?